Matkailukartan käyttökohteet 

 Retkipaikka Matkailukartta on ainutlaatuinen paikkatietopohjainen sisällönhallintaratkaisu verkkosivuillesi. Sen avulla opastat retkeilyreiteille, kokoat eri yritysten palvelut ja yhdistät alueesi tarinat sekä uutissisällön kartallesi. Matkailukartan avulla matkailija käyttää alueen tarjontaa entistä kokonaisvaltaisemmin.  

Matkailukartta soveltuu erinomaisesti esimerkiksi seuraaviin tapauksiin:  

Retkeily/Ulkoilu 

Kierrokset, tapahtumat ja näyttelyt

Palvelukartta/opaskartta

 

   

   

   

   

   

  Matkailukartta retkeily- ja ulkoilukäytössä

  Matkailukarttta tuo sekä reitit että yksittäiset käyntikohteet yhdeksi kokonaisuudeksi. Matkailukartan avulla kävijä löytää verkkosivuilta juuri sen sisällön, jota hän ulkoillessa tarvitsee  Pohjakarttana on Maanmittauslaitoksen peruskartta 1:20 000, joka sopii erinomaisesti retkeilyssä tarvittavaan suunnistukseen.

  • Kohteiden ja reittien esitys sekä luonti WordPressin avulla
  • Kohteiden suodatus
  • Erilliset talvi- ja kesäkartat
  • Maanmittauslaitoksen peruskartta 1:20 000
  • GPS-paikannus

   

  Yhdistä ulkopuolinen matkailusisältö kartallesi

  Retkipaikan Matkailukartan ainutlaatuisena ominaisuuksina on sen yhteys muuhun matkailusisältöön. Erityisesti arvoa tuovat Retkipaikan mielenkiintoiset retkeilytarinat, joita löytyy lähes Suomen jokaisesta kolkasta. Voit luoda myös omia blogeja alueenne toimijoille.

  * Voimme yhdistää halutessasi sivustosi Matkailukartalle paikallisia uutislähteitä, kuten kunnan retkeilyä koskevia tiedotteita, museon tuottamaan sisältöä. Ulkopuoliset sisällöt tarvitsevat niiden tekijänoikeuksien omistajan luvan. Paikannus tapahtuu älykkään paikannusalgoritmin avulla.

   

  Linkity ulkopuolelle

  Yhteistyö on voimaa. Siksi omien verkkosivujen matkailukartan sisällön voi linkittää eri palveluiden välillä, kuten Retkipaikka.fi -blogiyhteisöön ja Explories-matkailualustalle.

  Myös alueellinen yhteistyö on mahdollista ja matkailukartan sisällön voi jakaa esimerkiksi alueen kuntien verkkosivuille. Tällä tavalla voidaan luoda ainutlaatuisia yhdistelmiä, jotka palvelevat kaikkia alueen matkailijoita.

   

  Kokoa yhteen alueesi matkailupalvelut

  Haluaisitko koota yhteen alueesi matkailupalvelut? Tällä hetkellä yrittäjät toimivat lukuisissa eri alustoissa, kuten Bookingissa ja Johkussa, eikä ole helppoa lanseerata vain yhtä alueellista verkkokauppaa. Siksi olemme rakentaneet toiminnon, joka tuo suosituimpien alustojen tarjonnan kartallesi. Näin matkailija löytää kohteet vaivattomasti.

  Matkailukartta kerää yhteen palvelut seuraavista lähteistä:

  • Johku
  • Google My Business
  • Booking*
  • Visit Finlandin My Stay*

  *Tulossa vuoden 2019 aikana

  Vaivaton ylläpito 

  Matkailukartta voidaan asentaa WordPress-pohjaisille verkkosivuille, mutta se toimii erillisen hallinnan kautta myös monilla muilla verkkosivualustoilla.

  WordPress-ympäristössä Matkailukartta yhdistetään osaksi tavallista julkaisujärjestelmää. Kohteiden ja reittien lisääminen tapahtuu yhtä vaivattomasti kuin tavallinen artikkelin julkaiseminen. 

  Kuinka Matkailukartta toimii käytännössä? Se selviää parhaiten kokeilemalla!